Min ridehistorie

Jeg har alltid vært veldig glad i dyr. Da jeg var liten ønsket jeg meg en helt hvit hest.

 

Da jeg ble litt eldre så var det en venn av pappa som hadde en fjording som stod på ett beite der det var en turvei. Jeg gikk veldig ofte opp dit bare får å kose med hun. Pappa hadde fått ordnet med vennen sin at jeg kunne komme til hun i stallen å stelle med hun. Det var kjempe gøy og jeg likte det veldig godt. Men det var bare 1 gang siden hun ble solgt.

Jeg hadde så lyst til å begynne på ridning men fikk ikke lovt av foreldrene mine siden jeg hadde gått på så mange aktiviteter og bare sluttet hele tiden.

Da jeg gikk i 6 klasse fikk jeg endelig lov til å begynne på ridning. Jeg ble så glad. Den første ridetimen min var mamma med meg opp og jeg måtte ha en privat time med læreren først. Jeg syntese at det var så gøy og jeg fikk ri en hest som hetter Oskar.

Jeg ridde han en god stund så byttet jeg til en hest som hetter Moon. Han var den første hesten jeg travde på. Jeg var så stolt når jeg klarte det og viste det til mamma.

Etter hvert ble jeg byttet tilbake på Oskar igjen.

Jeg husker at de som kunne litt med hest fikk lov til å være i stallen helt alene på en søndag uten ridelæreren og det ville jo jeg å. Men fikk egentlig beskjed om at jeg ikke burde siden jeg nettopp hadde begynt med hest.

 

Men jeg fikk lov. Jeg og en venninne var i stallen på den søndagen og det gikk kjempe fint og var så gøy. Jeg fikk ri litt nye hester og ville at søsterene mine skulle få komme opp å prøve så jeg ringte mamma og sa at de måtte komme opp.

I mellomtiden leide vi hestene ned til stallen og det var da det gikk gale. Hesten jeg leide begynte plutselig å springe. Jeg turte ikke å slippe hun siden var redd får å få kjeft om jeg gjorde det så jeg bare holdt fast og hang etter. Alt gikk så fort, jeg havnet bak hun og datt på magen å sklei fremover.

 

Vennina mi spurte om det gikk fint og jeg sa ja. Jeg merket plutselig at det var noe på kneet mitt. Jeg trodde først at det var noe gummi så jeg pelte det vekk. Jeg såg masse rødt i kneet mitt og merket fort at dette her var masse blod. Jeg hadde hål i kneet og man kunne se skjellete. Det begynte å svi og jeg begynte å grine og var så redd. Jeg hadde blitt sparket da jeg havnet bak.

Venninna mi måtte ringe foreldrene mine og da de kom tok pappa bandasje rundt kneet mitt og kjørte meg til akutten. Jeg måtte sy 13 sting og husker hvor vondt det gjor når de skulle bedøve meg de tok mange sprøyter rundt hele kneet mitt.

Etter den gang ble jeg litt mer redd å ri hest. Jeg sluttet på ridning noen måner etterpå og vi skulle på rideleir men ble der bare 1 dag sp reiste vi hjem igjen.

 

Venninna mi fikk seg en hest og vi ridde veldig mye på han. Jeg lærte meg og galoppere og hadde så lyst på en egen hest.

Da det hadde gådd noen måner og jeg hadde mast veldig mye fikk jeg meg endelig en hest. En fjording som hetter Alvin. Jeg var så glad.

Men vi merket at dette var en hest som kunne være litt skummel. Da vi fikk han sparket han i veggene og var veldig urolig i boksen og det virket ikke helt ut som han var vandt med å bli tatt høvene på og ridd.

 

Men jeg elska han selvom jeg var litt utrygg. Han var veldig sta!

I 2017 flyttet vi til en gård, Alvin ble med. Da vi hadde bodd der en liten stund fikk vi oss en ponni som hetter Belle. Den skulle Emma bruke.

Jeg merket at jeg mistet litt interesse får hest og var mer oppattt av å gå på byn med venner og i tillegg var jeg jo redd. Alvin ble ikke så mye brukt så da bestemte vi oss får å selge han slik at han kunne komme til ett hjem der han ble brukt.

 

Nå i dag angrer jeg litt, jeg savner han veldig men vett han har det kjempe godt der han er nå.

Da jeg begynte på videregående 2 året mitt merket jeg at jeg begynte å få interessen tilbake får hest og hadde lyst på ny hest.

I 2023 fikk vi Sessa. Jeg var så glad. Jeg og Emma deler på hun siden det er kunn vi som rir. Sessa er den første hesten jeg har følt meg 100% trygg på, hun er så snill og jeg turte til og med å hoppe hinder med hun og det har jeg alltid vært redd får. Jeg er fortsatt litt redd å hoppe så hopper ikke så høyt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg