Vanskelig å velge!

Nå startet videregående opp igjen og mange nye skal begynne. Jeg går ikke på videregående lengre men vett hvor vanskelig det kan være å finne ut hva man vil, hvilke linje man vil velge og hva man vil bli når man er ferdig.

Får noen er det veldig lett, noen vett hva de vil fra veldig ung alder, men får andre kan det være litt vanskelig.

Søsteren min Anna har alltid vist hva hun vil mens jeg har villet tusen forskjellige ting.

Jeg begynte faktisk på Tip først eller Tif som det kalles nå. Jeg tror jeg gikk på den linjen i 1 måne før jeg byttet. Jeg trivdes godt på tip og syntes det var kjekt men var litt kjedelig siden var ikke så mange jenter der og ingen av vennene mine gikk på den linjen og følte derfor at jeg var litt utenfor.

Jeg skiftet til Helse og merket at det var litt mye oppgaver å få gjort siden jeg kom litt sent inni den klassen og de hadde allerede begynt å skrive masse oppgaver så var litt vanskelig å hoppe rett inni det uten å vite nesten noe ting.

Jeg fullførte det året men merket at jeg ikke ville gå videre på det og var veldig lei av å bo i Sauda og ville prøve å flytte vekk. Jeg søkte derfor skole bare i Stavanger og Sandnes. Jeg ville bli skuespiller så jeg søkte meg inn på drama. Jeg måtte filme meg selv som gjorde skuespill og sende inn til skolen får å komme inn. Jeg husker at jeg kom på venteliste og var så redd får å ikke komme inn men jeg kom jo inn da.

Jeg og Jamal hadde vært sammen ca ett halvt år den gangen og vi begge skulle flytte vekk fra Sauda siden han skulle studere på Tau. Vi bestemte oss får å flytte ilag i en leilighet på Tau.

Jeg var så spent første skule dag. I begynnelsen syntes jeg at det var veldig gøy. Men etter hvert merket jeg at dette her var ikke helt som jeg hadde sett får meg og ville ikke gå videre på det. Jeg hadde jo å sceneskrekk og vi måtte jo ha skuespill foran foreldre å sånt og det syntes jeg var litt skummelt. Dette var jo en studiespesialisert retning og var derfor å litt vanskeligt i faga og jeg fikk dårlige karakterer. Det var å veldig lange dager og jeg kom ofte sent hjem.

Stavanger på hotel

Jeg hadde masse fravær fra skolen siden jeg ikke trivdes helt men jeg fullførte året men bestod ikke. Jeg søkte meg tilbake til helse igjen på 2 året og begynte på barn og ungdom på Tau. Jeg og Jamal flyttet til Jørpeland det året.

Jeg likte ikke helt plassen vi bodde på siden var veldig lite busser der og vi bodde litt langt unna alt. Jeg var heller ikke så mye på skolen på Tau heller men jeg tror det kanskje kan komme av at jeg ikke trivdes så godt der vi bodde men jeg fullførte året.

Jeg og Jamal flyttet tilbake til Tau igjen og jeg begynte å jobbe i butikk i Stavanger. Jeg hadde å bestemt meg får å ta opp matte siden jeg hadde strøke i det. Jeg ville ta påbygg året etter. Da det hadde gått ett halvt år flyttet vi tilbake til Sauda igjen siden jeg trivdes ikke der vi bodde og ville bare hjem igjen i tillegg var det dyrt å bo vekke.

Da vi hadde flyttet hjem gikk jeg på noen mattetimer på skolen og jobbet i butikk i Sauda og Jamal jobbet å på samme plass. I August i fjord begynte jeg skikkelig med matte timer på skolen og i November begynte jeg å jobbe i barnehage. Jeg hadde egentlig aldri tenkt å jobbe i barnehage siden når jeg gjorde det i praksis på videregående likte jeg det ikke i det hele tatt men merket nå at det ikke var så ille lengre.

Jeg gikk ut nå til sommeren med en sterk 4er i matte noe jeg aldri hadde trodd. Nå er jeg i lære noe jeg heller aldri hadde trodd siden jeg skulle jo egentlig ta påbygg men orket ikke å pendle. Nå skal jeg gå i lære i 2 år der jeg skal både være i barnehage og på skole til nå trives jeg godt men er fortsatt usikker på hva jeg vil bli men kanskje jeg finner ut av det når jeg er ferdig.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg