Fjøset i full fyr!

I dag er det 1 år siden fjøset vårt brant ned. Jeg husker dagen som om det skulle vært i går.

Jeg var på jobb og hadde sen vakt så sluttet ikke før klokken 10 på kvelden. Jeg hadde meg en liten mat pause da jeg fikk melding av en venninne. Hun sa hun hadde hørt at det brant hos oss og håpet alt gikk bra med alle.

Jeg tenkte bare: Hva snakke hun om? Er det sant? Drømmer jeg nå?

Jeg kjente hjerte dunke og ble veldig redd. Jeg viste ikke hvor det brant så jeg trodde først det var huset vårt. Jeg tenkte det verste. Jeg tenkte nå har jeg mista hele familien min.

Jeg åpnet snappen fra familien og ser at det er fjøset som brenner. Jeg ble helt i sjokk, trodde aldri dette her skulle skje!

3 av kaninene våres var jo der inne! Jeg ringte mamma men hun tok ikke telefonen. Da hun endelig tok den spurte jeg om de hadde klart og fått ut kaninen og hvor de var. Jeg fikk i svar: Ja hvor tror du de er da? De er døde.

Folk på jobben kom inn å spurte om det var oppe hos oss det brant? Det gikk an å se røyken lang vei. Jeg tenkte at jeg kunne spurt om å få gå hjem men samtidig tenkte jeg: Nei, jeg vil ikke hjem! Jeg vil ikke se på det som skjer der nå og tenke på kaninene våres som er der inne og har sikkert hatt det så vondt!

Jeg ble på jobb. Da jeg kjørte hjem på mopeden min den kvelden begynte tårene å renne, jeg klarte ikke holde meg mer. Jeg tenke: Hva kommer jeg hjem til nå? Hva kommer jeg til å se? Alt er ødelagt!

Da jeg kom hjem var brannen slukket, brannvesenet, politiet og ambulansen var der. Det såg ikke ut.

Ingen vett hvordan brannen startet. Jonas var hjemme da det skjedde men han satt inne i stua. Anna var i Stavanger og Emma med venninner og mamma og pappa var på jobb.

Da pappa kom hjem var han ute å snakket med naboen, de kjente plutselig en rar lukt, det kom fra fjøset så de gikk bort får å sjekke det.

De gikk først opp på løa, men der var det ingenting. De gikk ned får å se, med engang de åpnet døra nede smalt det og hele fjøset var i fyr. Det var flaks det gikk bra med pappa og naboen.

Jonas satt inne og såg det kom masse røyk, men han trodde det var pappa som holdt på med noe ute. Mamma hadde sett det da hun var på vei hjem og tenkte først på om det var Jonas som hadde lagt no mat.

Mamma tok det heller ikke no bra å en fra ambulansen måtte stå å trøste hun. Da Emma kom hjem å såg hva som hadde skjedd begynte hun å grine.

Anna var på båten fra Stavanger til Sauda. Hun hadde ringt mamma å spurt hva som brenner siden hun hadde sett røyken, mamma sa det er fjøset.

Det var en dag vi aldri kommer til å glømme og 3 nydelige kaniner som alltid vil være i hjerte vårt. Heldigvis var resten av dyrene ute når dette skjedde.

Nå har vi fått nytt fjøs som er veldig brannsikkert og laget av stål og ikke tre, vi har fått røykvarslere som varsle rett ned til brannstasjonen hvis det skjer no.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg